Bíró Melinda

Hatha jóga és Funkcionális jóga

A mozgás gyerekkorom óta része az életemnek. Hosszú éveken keresztül a küzdősportok érdekeltek, 16 év karatés múlt áll mögöttem.

Aztán találkoztam a jógával, és megnyílt előttem egy csodálatos út, mely több ezer éves bölcsességet hordoz magában.

Lassan mindennapjaim részévé vált az ászanázás, a légzőgyakorlatok, a relaxáció és a pozitív gondolkodás, ami aztán megmutatkozott testi és lelki szinten egyaránt.

Erősebb és rugalmasabb lettem, mentálisan pedig nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb, békésebb. Nagyon sokat köszönhetek tanáraimnak, Vadász Ákosnak és Medvegy Gergelynek, valamint az összes jógásomnak, akik visszajelzéseikkel, tanácsaikkal segítik munkámat.

Jelenleg a SelfnessYoga Akadémia mesterképzőjét végzem. Célom az, hogy azt a sok jót, amit a jógától kaptam, másoknak is átadhassam.

Óratípusok: tradicionális hatha jóga, funkcionális jóga

A tradicionális hatha jóga ráhangolódást, testgyakorlást – ászanázást, légzőgyakorlatokat – pránajámát, és óra végi relaxációt tartalmaz.

Az órákon végzett teljes testet átmozgató ászanasorok felépítése minden igényt kielégít testi, energetikai és mentális szinten egyaránt. A gyakorlatok egyszerre erősítenek és lazítanak, élénkítenek és nyugtatnak, így kiegyensúlyozó és harmonizáló hatásuk van.

Az óra célja a test és a lélek összhangjának megteremtése. Kezdő és haladó gyakorlóknak egyaránt ajánlott.

A funkcionális jóga a 21. századi, többnyire ülő életmódot folytató nyugati ember számára fejlesztett mozgásrendszer.

Gyakorlatai az Iyengar-jóga, a saját testsúlyos edzés, a gyógytorna és gerinctorna elemeiből épülnek fel. Egyaránt tartalmaz erősítést, nyújtást, egyensúly- és gerincgyakorlatokat.

Dinamikus és statikus elemek is megtalálhatóak benne, csakúgy, mint az óra végén a lazítás és a légzőgyakorlatok. A funkcionális jóga a fitneszedzés és a klasszikus jógarendszerek közötti hidat, átmenetet képezi.

Célja a mozgásszervi egészséged és a fiatalságod megőrzése. Kezdő és haladó gyakorlóknak egyaránt ajánlott.

Kezdjünk el együtt dolgozni

Kattints a lenti gombra és töltsd le az órarendet!