Lassan eltelik a február is, és ha még velünk vagy, akkor légy büszke magadra, ha márciusban is velünk leszel még, hidd el mi is nagyon büszkék leszünk Rád:))

Viccet félretéve, gondolkodtál már azon, hogy van edzés (és élet) a #beachbody őrületen túl?

Szeretnélek felmenteni, szeretném, ha tudnád, hogy minden rendben van veled, ha nem az a fő motivációd, hogy
“Idén nyárra most már tényleg lefogyok/izmos leszek/kockahasam lesz…stb..stb!”

Ez egy borzalmas ördögi kör, január-februárban minden ezzel van tele, ezt nyomják az arcodba mindenhonnan, mindenki ezzel akar pénzt keresni és te dolgozol keményen, edzel, diétázol, futsz, biciklizel, csoportos órákra jársz (rosszabb esetben szauna övet használsz és fogyasztó teákat is iszol), de a beígért eredmény valahogy nem, vagy nem úgy jön, ahogy szeretnéd és legkésőbb áprilisra minden motivációdat elveszted.

Nyugi, ez teljesen NORMÁLIS!

Ez tudod miért van?
Mert valószínű, hogy te is abba a 92,5%-ba tartozol, akit nem ez motivál, csak felült erre a szakadékba száguldó gyorsvonatra.

Ha megfogadsz egy tanácsot: lassíts!

Gondold át, hogy mi az, ami neked fontos, ami a te életedet valóban javítja, jobbá teszi. Ha ez megvan, nem lesz gond a napi rutinba beilleszteni az edzést, észszerű keretek között (pl. heti 3-4 alkalom edzés – súlyzós és kardió + 1-2 alkalom passzív regeneráló program: masszázs, szauna, úszás) és ha ezt teszed a fókuszba, ez fogja hozni magával az összes többi eredményt:

  • kicsit faragsz az étkezésen,
  • kicsit többet pihensz,
  • egy kicsivel hamarabb lefekszel aludni,
  • egy kicsit többet olvasol,
  • egy kicsit kevesebbet égeted az agyad a social media felületeken… stb stb.

Ja és, hogy ez nem történik egy nap alatt, ez nem olyan mint a tökéletes chia puding, hogy este elkészíted, berakod a hűtőbe és reggelre pont tökéletes?

Megeshet, de ha valaha az életben megdolgoztál valamiért, akkor tudod, hogy azt értékeled igazán, amiért tenni kellett, ami mögött van munka, izzadság és persze nem ritkán könnyek.
Nos az egészséged fenntartása, javítása – legalábbis az a része, amire ráhatásod van -, az pontosan ilyen.

Te min változtatsz?